Основната ни визия е да превърнем познатите ни висококалорични и преработени изкушения изкушения – солени и сладки, но с ниска хранителна стойност и вредни съставки в здравословната им протеинова версия с неповторими вкусове.

КАК ЗАПОЧНА?

В края на 2019 г. нашата основателка – Жасмина, като състезател и републикански шампион пост-подготвителен сезон търсеше перфектното “фит” сладко. Беше опитала всички протеинови барове и десерти на българския пазар и не успя да намери такъв със страхотен вкус и текстура, качествен протеин, без добавени захари и подходящи макронутриенти. Затова решихме колективно да го създадем.

Резултатът още от първите ни опити беше ароматно, сладко, балансирано, засищащо и меко бонбонче, което се харесваше. Обогатихме го с българска роза, защото искаме вкусовете ни да съчетават български и екзотични нотки, които заедно да вълнуват сетивата.

1

Вложихме много усилия и успяхме да пренесем знанията си в една индустрия, в която (все още) нямахме опит, но виждахме значителен потенциал.

През юли 2020 г. станахме първата компания, подкрепена от Innovation Starter Accelerator.

Оригиналната ни рецепта за протеинов бонбон беше защитена с полезен модел в Патентното ведомство на Република България.

2 (1)

След първоначалните ни успехи на българския пазар, погледнахме и към световния и станахме една от 15-те компании, участващи в първото издание на Export Hub Bulgaria.

През 2021 г. успяхме да надградим успехите си като привлечем партньори с опит в FMCG сектора, включително г-жа Светла Лесова, която е бивш изпълнителен директор на „Монделийз България“.

Заедно, Кардиналчетата продължаваме да творим протеинови иновации, както и да подкрепяме българския спорт и активността сред младите. Благодарим Ви, че подкрепяте  нашето сладко приключение!

3-min (1)